Om

AALBORG – byen vi elsker

OM BYEN VI ELSKER

Med over 130.000 indbyggere, er Aalborg hovedstaden i Nordjylland og den fjerdestørste by i Danmark. Byens historie rækker over 1.000 år tilbage og sporene af de forskellige aldre kan stadig ses og besøges. En løbende udvikling har ændret Aalborg fra en industriby til en videns- og uddannelsesby. I 2013 var indbyggerne i Aalborg de mest tilfredse med deres by i Europa, og dette skete igen i 2015 – ifølge en forskning af Europa-Kommissionen.

Blandt de mange andre unge mennesker fra hele verden, blev Peter Bakacsi draget til Aalborg for at studere. Hans karriere i grafisk design var hovedsageligt etableret der. Efter han fortsatte sine studier i Oslo og London, kom han tilbage til Aalborg, hvor han har boet i 14 år nu.

Som en hyldest til Aalborg, har grafisk designer Peter Bakacsi startet et illustrationsprojekt med titlen “Aalborg – byen vi elsker”. Det viser de mest prominente bygninger, vartegn og monumenter i byen på en ren, forenklet og fladtrykt måde, samtidig med at forsøge at opretholde realistiske proportioner og farver.

Vores målsætning med Byen Vi Elsker er at tiltrække mere opmærksomhed om Aalborg og fremme den kulturelle arv (med særlig fokus på arkitektur), samtidig med at styrke lokalsamfundet og identitet, ved at pleje Aalborgensernes stolthed for deres by. Peter ønsker at gøre folk stolte af Aalborg, byen hvor vi elsker at leve i, byen vi elsker.